sunnuntaina, maaliskuuta 22, 2009

Tautia odotellessa

Se on blogiaika taas, klo 22.10 ja aivot vapaalla. Ei sillä, etteivät ne muinakin aikoina olisi. Tässä on tullut kerta toisensa jälkeen tajuttua, että oma pää elää vielä vuodessa 2005, enkä saa sen sisältöä edes hartaalla yrittämisellä päivitettyä tähän aikaan. Taisi jo loppua sekin aika, kun olisi saanut puhua imetysdementiasta tai univajeesta. Nyt voi aina (vapauttavasti?) päätyä korviensa välistä tyhjyyttä kuunnellessaan toteamaan olevansa tyhmä (ja lisäksi tylsä). Että meitsille sopii siis parhaiten ne keskustelut, joissa käsitellään omaa itseä eikä mitään muuta, heti kun pitäisi sanoa jotain nokkelaa mistään oman navan ulkopuolelta, minun on parasta keskittyä suuni kiinni pitämiseen. (Hmm... kissa juoksi juuri päin pakastimen ovea?)

Kurkku tuntuu kipeältä, poika on ollut sairaana keskiviikkoillasta alkaen ja mies eilisestä. Olisi pitänyt arvata, ettei olisi pitänyt ostaa niitä nenäliinoja viime viikon alussa. Epäonnisia sattumuksia, joita ei kuitenkaan voi olla huomaamatta. Mielenkiintoisia yhteyksiä on tullut huomattua muutenkin tässä elämässä ja eikös näistä voisi jo ihan oman mielenrauhansa vuoksi kehitellä suorastaan lakeja:
  • Älä hanki nenäliinoja ennen kuin niille on tarvetta oikeasti - lapsesi ja pian koko perheesi on räkätaudissa parin päivän kuluessa. (muutenhan nuo räkätaudit ovat todella harvinaisia...)
  • Älä huoli lahjaksi saamaasi digitaalista kuumemittaria - makaat mystisessä kuumetaudissa seuraavat 2-3 viikkoa ja tunnet sen jälkeen lopun elämääsi olevasi kummajainen, kun ilmeisesti puolet aivokudoksestasi on kuplinut ulos korvista aivojesi kiehuessa viikkotolkulla.
  • Älä vietä ystävänpäivää - amerikkalaishapatusperinne ei estä sitä, että tulisit kuitenkin jätetyksi juuri 14.2.
  • Älä innostu saamistasi ruusuista - 50 % mahdollisuudella niitä seuraavat myös huonot uutiset.
  • Älä luota sokeasti maailmanhuippulaatu-kodinkonemerkkeihin - vaikka korjausmies sanoo, että 99,9 % tapauksista Mielen toimintaongelmiin syynä on pelkkä asennusvirhe, saattaa sinulle sattunut vehje silti olla viallinen (ja siis oikein asennettu).
Niin että onkohan se minun vuoroni sitten sairastua... Kunpa saisimme kaikki taudit pidettyä alkuviikosta, kun ensi viikonloppuna pitäisi selviytyä parin päivän perhelomalle :D.

Ei kommentteja: